Suikernutriënten maken het verschil

Suikernutriënten, oftewel de “gezonde suikers” maken het verschil maken in uw gezondheid, welzijn, energie en vitaliteit.

Laat me u een kleine introductie geven tot deze fascinerende wetenschap. Suikerbiologie is de studie van “suiker”. Dit is niet de suiker waar u het meest vertrouwd mee bent!

Harper’s Biochemistry leerboek is een hoofdstuk gewijd aan dit onderwerp, maar de kennis is pas vrijgegeven in de medische opleidingen sinds 1996. De kennis is nog zo nieuw, dat de meeste artsen en andere beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg niet van haar bestaan weten, laat staan van de enorme invloed die deze heeft op het leven van vele honderdduizenden mensen.

Er zijn ongeveer tweehonderd eenvoudige suikers in de natuur, maar slechts acht bevinden normaliter rondom elke cel in het lichaam. Deze zijn:

  • Mannose
  • Galactose
  • Glucose
  • Fucose
  • Xylose
  • N-Acetylneuraminezuur
  • N-Acetylgalactosamine
  • N-Acetylglucosamine

Onze cellen hebben deze suikers in voldoende mate nodig om zich optimaal te kunnen functioneren. We halen deze suikers echter niet meer in voldoende mate uit onze voeding, vanwege de manieren waarop onze voeding geoogst en verwerkt wordt en omdat ons landbouwgrond voedingsarm is geworden. Een tekort aan de suikernutriënten kan leiden tot gezondheidsklachten en dat we ons vermoeid en minder vitaal voelen.

Bezoek onze lezingen en leer meer over de suikernutriënten; wat voor invloed en belang ze hebben op onze gezondheid.

Geplaatst in suikernutrienten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Toekomstige agendapunten

Er zijn toekomstige agendapunten

View Calendar